• *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

IV Fòrum del Patrimoni Literari


Forum patrimoni   "Llegir i després, si de cas, escriure"

L'Associació Catalana per al Foment de la Lectura convidada a participar en el programa del IV Fòrum del Patrimoni Literari Llegir i després, si de cas, escriure. 

El dia 27 de novembre la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent organitza un Fòrum amb l'objectiu de reflexionar sobre la lectura.

Una iniciativa creada per a compartir experiències, metodologies, resultats i temàtiques comuns entre centres, institucions i estudiosos dedicats a la gestió del patrimoni literari i en la qual la presidenta de la entitat, Anna Sardà, participarà també com a ponent, formant part d'un interessant i complert programa on es proposa de reflexionar sobre la lectura i respondre a aquestes preguntes, tal i com diu la presentació del mateix:

"Intentarem de respondre aquestes preguntes: qui llegeix, què llegeix, on llegeix, amb quins suports llegeix. Així, analitzarem d'una banda les lectures obligatòries en l'ensenyament primari i secundari, destinades a la primera formació com a lectors. Són aquestes lectures adequades per fer agafar el gust a la lectura o al contrari són rebutjades posteriorment pels estudiants?

L'obligatorietat afavoreix la lectura? D'altrabanda, repassarem quins són els autors proposats per a aquestes lectures, quin és el cànon que, volgudament o no, s'estableix en l'etapa de formació del lector.

Les biblioteques són els llocs on es fomenta més la lectura o són centres multiusos i multimèdia que supleixen les carències particulars?

És encara el llibre el suport més estès en la lectura o es llegeix més en formats digitals? Els itineraris literaris, els jocs de les playstation amb tants referents literaris són un incentiu per accedir a les obres senceres a les quals es fa referència? Escrivim més que llegim? Ens centrarem en el present i en el futur immediat, amb uns apunts sobre alguns precedents històrics."


Veure el programa IV Fòrun del Patrimoni Literari
Estàs aquí: IV Fòrum del Patrimoni Literari
Recomanacions, activitats, projectes col·laboratius i molt més! Si ets amant de la lectura Fes-te'n soci!

La Cita

Per fi sóc feliç, car he retornat pel record a l'única veritat: la literatura.

Fernando Pessoa, poeta portuguès (1888-1935)


Veure més cites

Amb la col·laboració d'Arambee i factoria81

Segueix-nos!

Enllaç a la nostra pàgina de facebook social twitter box blue