• *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

Jornada "Parlem de lectura?". 1er Fòrum per a dinamitzadors de lectura i lectors


CartellForum OK   "Compartir lectures, una gran experiència"

Si teniu un club o grup de lectura, participeu com a voluntaris en activitats lectores o simplement us agrada llegir en companyia, veniu a compartir experiències, coneixement i projectes .

Dissabte 14 de juny a Banyoles

Programa, horaris i reserves

Jornada matí. Fòrum al Museu Darder de Banyoles: De 10.30h. fins les 13.30h. Inscripcions obertes
Jornada tarda. Dinar i Cafè-Tertúlia: A partir de les 14.30h. i fins les 17.00h. aproximadament.
Jornada complerta.Des de les 10.30h, fins les 17.00h.aprox.


Us animem a compartir un dinar solidari i Compromès amb la lectura en el
Restaurant L'AST, situat a la vora de l'Estany de Banyoles.
Desprès farem un cafè-tertúlia i conversarem amb l'Oriol Ponsatí-Murlà sobre el seu llibre " Totes les Estacions de França".
Podeu passar una interessant jornada parlant sobre lectura i també gaudir de la nostra ciutat, Banyoles, i dels seus atractius turístics.

Coneix els ponents i participants de la jornada

Carme Fenoll, Cap de Serveis de Biblioteques. Generalitat de Catalunya. Carme Fenoll és des de l'any 2012 Cap del Serveis de Biblioteques de Catalunya.

Es va iniciar professionalment a la Biblioteca de Pineda de Mar i Poblenou i va ser directora de la Biblioteca de Banyoles durant un any. Des del 2000 fins al 2012 també va dirigir la Biblioteca de Palafrugell.

Inaugurarà oficialment l'acte i ens explicarà quina ha estat la història dels clubs de lectura i com funcionen actualment, així com alguns nous projectes.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Carme_Fenoll_i_Clarabuch

Guillem Terribas, Llibreria 22. Propietari de la Llibreria 22 de Girona, en Guillem Terribas serà el moderador de la jornada.

La seva experiència com a llibreter i organitzador d'actes literaris és impressionant.

Són un referent les seves presentacions de llibres i les seves col•laboracions amb entitats, així com la seva participació en moltes de les activitats culturals de la ciutat.

http://llibreria22.net/web/llibreria22

Eva Martí, Club de lectura de Biblioteca de BanyolesDirectora de la Biblioteca de Banyoles, programa les activitats del Club de lectura d'adults.

Des de fa 4 anys, les sessions del club de lectura són conduïdes pels mateixos participants del Club, és a dir els lectors, a més, la biblioteca també organitza sessions amb la col•laboració de diferents entitats banyolines i amb autors, traductors i experts en diverses matèries.

http://www.bibgirona.cat/biblioteca/bibliotecadebanyoles

Fe Fernàndez, Llibreria L'Espolsada. Premi a la iniciativa empresarial, diuen de ella que és més que una llibretera.

La seva llibreria de les Franqueses del Vallès és també més que una llibreria, per això els seus Clubs de lectura i les seves recomanacions lectores tenen un públic fidel i incondicional. Ho demostra el seu blog des d'on podem seguir les seves experiències lectores i un Facebook amb 1313 seguidors.

http://lespolsadallibres.blogspot.com.es/

Ester F.Matalí. "Què llegeixes!" (llibresperllegir)Coordinadora literària dels fòrums del QL i creadora i directora de llibresperllegir.cat.

Llibresperllegir.cat ha estat fins ara un referent en la dinamització lectora de la xarxa catalana. Un espai per compartir llibres i literatura que ha publicat més de 7.000 comentaris i que té més de 5.000 usuaris registrats.

Una gran experiència compartida amb lectors que ara continuarà en una nova etapa amb Què llegeixes!

http://www.quellegeixes.cat/  http://www.llibresperllegir.cat/

Rosa Mena, Lectures al Jardí. Consultora editorial, responsable de Lectures al Jardí.

Lectures al Jardí proposa una nova fórmula de debat literari. En els seus Clubs de lectura els escriptors llegeixen un fragment de l'obra que estan escrivint als lectors. L'objectiu d'aquestes sessions es ajudar als escriptors a evolucionar els seus projectes fent-los partícips de la opinió dels lectors.

http://www.lecturesaljardi.com/sobre-lectures-al-jardi/  http://about.me/rosamena

Basilio Sànchez, Ajuntament de Girona

Voluntari per l'Ajuntament de Girona fa tasques d'apadrinament lector amb nens i també amb adults fent lectures 1x1.

Lali Ferràndiz, Compromesos amb la Lectura

Voluntària de la nostra entitat, durant aquest curs ha realitzat sessions lectores als estudiants de llengua catalana de la Escola d'Adults de Banyoles per tal d'ajudar-los a millorar l'aprenentatge dels idiomes i també per mostrar recursos lectors.

Maria Collell Aligué, Compromesos amb la Lectura

La Maria Collell ha fet i fa diferents tasques de voluntariat amb Compromesos, actualment porta el grup de lectura de l'Hospital de dia de la Clínica Salus Informòrum de Banyoles i també ha dinamitzat grups de lectura de nouvinguts adults.

Maria Casacuberta Associació de malalts del cor GI-COR

Voluntària de GI-COR organitza els clubs de lectura d'aquesta entitat.

Oriol Ponsatí-Murlà, autor del llibre "Totes les estacions de França". Escriptor i editor. Va guanyar el Premi Just Casero de novel•la curta del 2013.

Dirigeix Edicions de la Ela Geminada, un projecte editorial en llengua catalana que té com a principal objectiu la publicació de llibres de fons, tant d'autors catalans com estrangers.

Amb ell compartirem la sobretaula i comentarem la lectura del seu llibre. Us recomanem la lectura prèvia, el podeu trobar a la majoria de llibreries o a la biblioteca.

http://elageminada.cat/editorial.html
Estàs aquí: Jornada "Parlem de lectura?". 1er Fòrum per a dinamitzadors de lectura i lectors
Recomanacions, activitats, projectes col·laboratius i molt més! Si ets amant de la lectura Fes-te'n soci!

La Cita

Per fi sóc feliç, car he retornat pel record a l'única veritat: la literatura.

Fernando Pessoa, poeta portuguès (1888-1935)


Veure més cites

Amb la col·laboració d'Arambee i factoria81

Segueix-nos!

Enllaç a la nostra pàgina de facebook social twitter box blue