• *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

Conte solidari

parada-compromesos-lecturaEl passat 28 de setembre en el marc de la Mostra d'Acció Social del Pla de l'Estany vam organitzar l'activitat "Un conte solidari": Els nens que passaven pel nostre estand havien d'escriure un conte en cadena relacionats amb la solidaritat. Per tal d'ajudar-los en el procés creatiu vam posar un seguit d'imatges on es veien accions solidaries. 

I aquest n'és el resultat:

Germans i amics

En Marc i en Joan són germans bessons i a més són molt bons amics. En Joan té els cabells curts i és pèl-roig i sempre acompanya a en Marc perquè va amb cadira de rodes.

En Marc va amb cadira de rodes perquè va tenir un accident de cotxe. En Marc sempre porta el seu avió de joguina amb ell.

En Marc i en Joan viuen en un orfenat a la vora del mar perquè els seus pares van morir en l'accident de cotxe. L'únic que no es va fer res va en Joan perquè no hi era. Havia anat a jugar a casa d'un amic.

Quan va tenir l'accident, en Marc estava molt trist però en Joan el va animar. Li va comprar un avió de joguina i des d'aquell dia és un fanàtic dels avions. Per això quan sigui gran vol ser pilot. En canvi, en Joan voldrà ser metge per trobar una cura pel seu germà i per les persones minusvàlides.

Aquest matí en Joan i en Marc han anat a menjar patates a un bar de la Plaça Major del seu poble i han jugat a La Oca que els hi agrada molt. Després han anat a Girona i s'han trobat a un gos abandoant. Els hi ha agaradat tant aquell gos que se l'han emportat i ara sempre juguen amb ells.

A tots dos els agrada molt anar-se a banyar. Aquest matí hi han anat amb el gos que havien adoptat i quasi s'ofega. Però com que se l'estimen tant l'han salvat. L'han portat al veterinari qui els va dir que tenia aigua dintre la panxa. Llavors l'ha adormir per treure-li l'aigua. Després li han donar menjar i aigua. Han estat molt contents perquè s'ha curat

De vegades, en Joan i en Marc juguen a amagar. En Marc para. En Joan s'amaga a sota la cadira. En Marc de seguida el troba. Després juguen a picar la paret. En Marc ho ha fet molt bé.

En Marc i en Joan s'estimen molt i s'ajuden quan es necessiten. Passi el que passi sempre estaran junts perquè a banda de ser germans són els millors amics del món.

Laura Planas (11 anys)

Abril Pradas (10 anys)

Marta Planas

Maria Capità

Mont Planas

Clara Moncanut

Lei Hostench

Júlia Irvine (9 anys)

Aina Roca (6 anys)

Aitana (5 anys)

Sara Moles (5 anys)

Arrengaments: Lídia Roca (Compromesos amb la Lectura)

Des de "Compromesos amb la Lectura" volem agraïr la participació a aquests joves escriptors.


Estàs aquí: Conte solidari
Recomanacions, activitats, projectes col·laboratius i molt més! Si ets amant de la lectura Fes-te'n soci!

La Cita

Per fi sóc feliç, car he retornat pel record a l'única veritat: la literatura.

Fernando Pessoa, poeta portuguès (1888-1935)


Veure més cites

Amb la col·laboració d'Arambee i factoria81

Segueix-nos!

Enllaç a la nostra pàgina de facebook social twitter box blue