• *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

Guíes de lectura

Per a poder veure aquesta secció és necessari estar registrat.

Guia de lectura. "Recuperem els clàssics"

Sembla que sempre els tenim a l'abast, però moltes vegades ja no els trobem en els fons de les llibreries, per això us oferim una selecció de lectures de clàssics infantils i juvenils feta per les Biblioteques de Girona,  potser ara és el moment si n'hi ha algun que encara no l'heu llegit.

Guia de lectures de CLER Club de Lectures Recomanables

Guia de lectura. "Llibres i lectura"

Us recomanem una guia editada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat, una selecció de 93 llibres especialitzats en el tema de la lectura.

"El Servei de Biblioteques se suma a les propostes de treball del Pla Nacional de Lectura (2012-2016) difonent una tria bàsica de llibres i publicacions periòdiques sobre la matèria "Llibres i lectura".

La proposta bibliogràfica aplega, fonamentalment, els títols que haurien de constituir el fons inicial d'una biblioteca pública. Ara bé, atès que es tracta d'una matèria de treball especial pels bibliotecaris hem optat per ampliar la proposta amb certs títols amb un major grau d'especialització.

La bibliografia recull 93 referències seleccionades per l'equip de treball bibliogràfic del Servei de Biblioteques amb la col•laboració d'Antonio Ramírez, llibreter i ànima de La Central, a més de ser un dels millors especialistes en l'anàlisi cultural del món del llibre".

Llibres i Lectura. Bibliografia bàsica. ( pdf)

Guia de lectura " Casi 100 lecturas para jóvenes"

Lectures clàssiques i llibres moderns, narrativa i poesia, pel•lícules inspirades en llibres, Spotify i Russian Red, una guía jove per joves lectors.

"CASI 100 LECTURAS PARA JÓVENES"  Fundación Germán Sánchez Ruipérez

"¿Lees novelas? ¿Prefieres los cómics? ¿Te atreves con la poesía?... no es difícil pillarle el gusto. ¿Lo que te mola de verdad es el cine? ¿Navegar por Internet? ¿O de todo un poco? Porque eso es lo que vas a encontrar aquí: una variada selección de materiales (libros, páginas web, juegos, películas...) capaz de satisfacer todos los gustos.

Búscate en ellos. Seguro que te encuentras"

Selecció del Banc de recursos SOL (PDF)

Guia de lectura. "Còmics. Bibliografia bàsica"

Còmics  europeus, japonesos, nacionals, francesos...quins  escolliries?

Us presentem una selecció de còmics feta per les Biblioteques de Catalunya on trobareu:  temàtiques, autors i procedències, i també una mostra de còmics infantils o manga.

Cómics, bibliográfia básica. Banc de recursos SOL (pdf)

Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural. Servei de Biblioteques (2011)

Guia de lectura " Charles Dickens"

El 7 de febrer de 2012 s'acompleixen 200 anys del naixement de l'autor que  va retratar els desequilibris de la revolució industrial, els baixos fons de Londres, el comportament d'éssers corruptes o l'amor romàntic a través de novel·les com Oliver Twist, Temps difícils, David Copperfield, Conte de Nadal, Història de dues ciutats o Grans esperances.

A continuació us presentem una selecció de recursos que les 356 biblioteques públiques de Catalunya posen al vostre abast per acostar-vos a aquest escriptor anglès universal.

Guía de lectura de les Biblioteques de Catalunya ( pdf)


Estàs aquí: Guies de lectura
Recomanacions, activitats, projectes col·laboratius i molt més! Si ets amant de la lectura Fes-te'n soci!

La Cita

Per fi sóc feliç, car he retornat pel record a l'única veritat: la literatura.

Fernando Pessoa, poeta portuguès (1888-1935)


Veure més cites

Amb la col·laboració d'Arambee i factoria81

Segueix-nos!

Enllaç a la nostra pàgina de facebook social twitter box blue